2021. január 24., vasárnap

Orosz hét zárása

Sok mindent nem lehet kapni a lakótelepünkön,talán Plázába kellett volna beszerző útra indulnom,de még van az a csoda mikor luxus cikket kapsz a boltban,mert szerintem nem egy alap élelmiszerünk a kaviár....Megkóstoljuk,hisz egyszer tudhatjuk az ízvilágát.Erről is szólnak ezek a hetek.A gyerekeimnek is van lehetősége a heteken át a nemzetek konyhájával ismerkedni.Ha akarja megkóstolhatja a nem szokványos ételeket.


A palacsintához hasonló desszert a blíni.


A kaviár tálalásai:


Mindig nagyon várjuk a hét zárását,amikor főzünk!
A Vodka kimarad nálunk....

A hal konzerv formájában kerül kóstolásra az asztalunkra,olajos lében.

Kevés orosz ajándéknakvaló suvenir kapható most a boltokban.van ugyan egy orosz bolt Bp-en,rá is kerestem,a belvárosban van.de a Covid miatt csak kiszállítással dolgoznak és 15000 ft felett ingyenes a szállítás....Így magam készítettem tea válogatást kis üzenettel és felhasználható konyhai dobozzal.Remek ez így is!!!

Isteni íz!!!


A Blini azaz a palacsinta túróval töltve,azt mondhatom jó orosz hét záró desszert volt!A túró Eritritollal és reszelt citromhéjjal készült.

És a Kijevi csirke 10/10-es!!!Nem volt galiba a készítés során,csak a megvágott csirkemell mutatta a tölteléket..Ahogy azt kell!!!Nagyon vártam már,hogy készítsük az ételt és a megvágás pillanatára kíváncsi voltam hogyan folyik ki a töltelék belőle....Szép étel és nagyon ízletes!A burgonyapürét fokhagymásra készítettük el!
A Párom készítette az ételt ügyesen,nagyon jól áll neki ez és látom rajta,hogy élvezi is!

És céklával,uborkával tálaltuk.Oroszosan!

Az alapanyagok rendelkezésre álltak,mindig közösen vásárolunk.Most már beosztottuk,hogy az Új-Zélandi hétre ki milyen alapanyagokat vásárol majd meg.

A töltelék fűszeres vajas töltelékéből ami maradt lefagyasztani érdemes és bármely sült húshoz,húsokhoz felhasználható.Praktikus és hát finom!

A túró Eritritollal lett ízesítve.

Picit előre dolgoztunk és a palacsintát készen vásároltuk.


A kaviárról annyit.Finom,sós.Olyan selymes kis sós golyók omlanak szét a szádban.Finom!Ínyenc étel!

Nagyon jó volt orosz ízekben barangolni,érdekes.A hal este érdekes gyomorhangokat produkált....de ezek az ízek szokatlanok.Így érthető.

A következő hét:ÚJ-ZÉLAND lesz.
Az étel:Wellington bélszín lesz és Pavlova.
Persze várom már a záró főzés napot.A Pavlova igazi kihívás lesz!






 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése