2013. július 7., vasárnap

Vércukor

...a héten a Balatonon lettünk volna...Lemondtam.És visszautalják az előleget is a jövő évi varázslatos balcsis nyaralásunkhoz...(Köszönet Fné Ági néninek,hogy gyorsan és nagyon korrekt módon járt el ügyünkben!(BB,PSZ Üdülő vezetője)
Merthogy az éjszakázások a vércukormérések és a ch-számolások(szénhidrát számolások)álltak volna előtérben és így nyaralni.....!!!!???????????

Éjjeli vércukor mérése:Minden nap éjfélkor és hajnali 3 kor van mérés.Fontos a páros mérések figyelemmel követése.
Persze Sweetmami kel-ha az ébresztő óra is úgy akarja-3 percig regenerálódok,hogy éberen tudjam végezni a dolgom.Ha éppen-ami gyakori-nem elfogadható az eredmény-4 alatti-akkor óránként visszamérés,ami annyit jelent,hogy 1 kor is,2 kor is mérek,s írom.A hajnali 3 órás találkozó meg mindenképpen mérés ugye....

Aztán óra beállítva 5 45-re,hogy Sweetmami is igyon egy meleg kávét,mert érkezik a futár a Mediresttől a finom ebéddel.

Vércukor mérés sok esetben történik a kezdetekkor.Ha nem az igazi a közérzet...mérés..
Minden étkezés előtt:mérés.
Minden főétkezés után 2 órával visszamérés...
Minden nagyobb mozgás előtt:mérés.
Ha jön a busz,futni kell:akkor mérlegelés...nincs idő mérni:))))De fel kell tudni mérni megéri-e futni!!!
Mérés bárhol,ahol szükséges.
4 alatt-hypoglikémia van,ami a hypózás.:szőlőcukor 2-3 db és 5 db háztartási keksz.,vagy 12%-os gyümölcslé 1 dl...
4 és 10 között:jó érték M.nak:teendő:élni az életet,kivárni az étkezések idejét...
10 fölötti érték:nem eszel ha főétkezés van,40 perc a várakozási idő,majd eszel.Iszol és nyugalmi állapot.
2 alatt:nem is írom mi van...erre van egy narancssárga kis doboz a hűtőben...sos helyzetmegoldó 40%-os cukorral!!!

Egy vércukor nem is hinnéd de mi mindenre érzékeny:időjárási frontok,társasjáték hevében,kis szerelemre lobbanás,napi hormonális beállítottság,sulis dolgozat,sport közben,nem mindegy mit eszel,mennyit és mikor....stb.

Készenléti állapotok meghatározója lehet a vércukor-VC-érték.Ha főétkezés előtt méred és 4,akkor azonnal enni kell Inzulin beadás után.....Emelni kell a vércukor szintet azonnal.Erre a naprakész ch-számolás,ezért jön a futár már reggel az ebéddel,ha szükséges lehessen enni,amíg rutinos konyhatündér nem lesz Sweetmami...

Az idő az ami meghatározó,egy állandó,aránylag szabályos Inzulinadagolás mellett egy szabályos ch-bevitel mellett,egy szabályos,aránylag mindig jó szinten lévő vércukor....
Ez egy optimális eset.

A VC mérő praktikus,pontos,nagyon egyszerű használni és hihetetlen okos kis kütyü.A mai világ megkönnyítette az életünket,mert ehhez a Pen-inzulin beadó eszköz-is egy könnyen kezelhető toll-szerű eszköz,esztétikus szemüveg tok-szerű tartóban.

Tehát az éjjeli Vércukor-mérés nem egy leányálom,a gyerek alszik,Sweetmami szúr..és a másnapi kóma-állapot garancia.Most is ez áll fenn,de megyek,klassz 20.3-as ch-kiegészítést kell kitaláljak ebédre és vendégünk is lesz,akit persze meglepünk egy...

                                           GYÜMÖLCS-SASLIKKAL:)))))))))))))))))


Méretted mostanában a VÉRCUKRODAT?Ha nem,keríts rá alkalmat,csak úgy ellenőrzésképpen!!!:)



2 megjegyzés:

  1. Ez nagyszerű ötlet, igazán gusztusos, kipróbálom! Hátha a fényevő lányom hajlandó megkóstolni, mert nekem is van ám egy fényevőm. :)

    VálaszTörlés
  2. Évus!Örülök,hogy benézel Hozzánk a Sweethomeba!Sok érdekes ötletet találsz majd itt,bizony a fényevő gyerekekkel nehezebb mint a cukrosokkal,de a reményt nem szabad feladni!!!!Sok sikert!!!

    VálaszTörlés