2013. augusztus 16., péntek

napi jó cselekedet

 
 
Akkor talán mindenben nézzem a cukorbeteg megközelítést és az étkezést....Hiába minden igyekezetem,mikor a Havanna lakópark teraszára terítek is,a kis hölgy jól elnézelődik,de a tányérján az étel alig fogy...Tehát jót teszek,de annyi a jó benne,hogy másság,és levegő...

Mikor szülinapi meglepire Juniort kapott M örökbefogadtam neki...Ezen a napon a barátok jöttek velünk az állatkertbe.A készített szendvics kevésnek bizonyult ,minden elfogyott...a legvégén jégkrémet kellett ott vennem minden akaratom ellenére,mert a készlet üres volt.A tinik megjegyzem elég tartalmasan tudnak étkezni,csak egy a baj nem mindegy MIT!!!De a jó cselekedethez kanyarodva,a fiúknak is és nekünk is maradandó élmény volt,meglepinek befizettem őket az állatkertbe és volt olyan közülük aki még nem járt ott!!!

Kungfuka is a jó cselekedet egyik alapköve.Embereket hoz össze,kommunikációra sarkall és nem utolsósorban értéket közvetít,világinfót ad képekben:)Terv:cukorbeteg vonatkozás...de még szervezés alatt!!

Fontos a smile-adás.Itt is!!!Ha valami jót teszel mindenképp jár a smile!!Kell önjutalmazás is és jelezve a másiknak,hogy most jó volt veled..

 

Néha jó más cipőjében járni....Csak így tudjuk meg mi az amit átél!Bizony ez a cukorbetegség is egy ilyen..

Most megtanultam,hogy minden lakatot más kulcs nyit!!!

Azért itt megmutatkozik,hogy a nyáron hányan kerestek fel,vagy hányan lapoztak egyet,hogy nehézségek vannak,inkább nem tart szorosabb kapcsolatot.Azért azt is megjegyzem:értékes kapcsolatok szövődtek már most a cukorbetegség kapcsán megismert emberekkel.Inkább legyen értékes,mint felszínes!

Fontos megengedni,hogy legyen képzelet,szerintem egyetlen haladási irány ha merünk azzá lenni akik szeretnénk!

Nincs feladás,a mának kell élni.

Apró ajándékok mindig jól jöhetnek,csak egy gesztus,de akár tárgybeli is.

Igazán most fogtam csak fel,hogy a betegség mi az amit elvehet,de ugyanennyit adhat is!!!

 

Nem árt kapcsolatban lenni a Télapóval:)

Álmok mindig legyenek!Sok!!

 

Én M-t is tanítom,hogy az idő ÉRTÉK!!!!

 

Meg kell látni MINDENBEN-a VALAMIT!

Ez pedig a kedvenc képem,mikor egy ikerpár az inkubátorban...a beteg csecsemőt átkarolja az egészséges csecsemő testvér..A szeretet ereje meggyógyítja a beteg gyermeket!!
 
Igen a vakot átsegíteni a zebránál,a boltban ha kérdeznek segíteni megkeresni,elolvasni...a buszon helyet átadni,ha valami leesik felvenni a másiknak....ha mosolyognak illendő visszaadni mosollyal,ha teli a lift várni egyet és nem nyomorogni,ha gorombán válaszolnak nem biztos,hogy a goromba szó lesz a válasznak megfelelő tőlünk,..
 
Nekem célom és gyakorlatom Minden nap kell napi jó cselekedet,legalább egy!
 
Hihetetlen,mert minden másolódik:a gyerekeimen látom:)
 
 
 
 
 
 

2 megjegyzés:

  1. Igen Györgyi! Bárcsak egyre többen gondolnák és tennék így. Egy kis pihenést is kívánok neked: Ilike

    VálaszTörlés